A diktatúra bukásának képei

jegyzi: BDK
A diktatúra bukásának képei

...végtelenül elítélem az antidemokratikus viselkedést, amit a kormány részéről tapasztalok. A Viktor (Orbán Viktor, a szerk.) nekem nagyon nagy csalódás; együtt harcoltunk a barikádokon. Most ő az, aki ellen harcolni kell? >> Interjú Nagy Piroskával, aki végigfotózta az 1988-90-es időszak minden tüntetését. Felvételei most könyvbe rendezve láttak napvilágot. >> Nem jött tisztító vihar - interjú a rendszerváltozás fotósával

Privát adalék - 1.: Nagy Piroska engem is lefotózott 1989-ben, lásd: Húsz év múltán

Privát adalék -2.:

Kedves Piroska, nagyon örülök a szép sikernek, szívből gratulálok a könyvhöz. Az interjút nagy érdeklődéssel olvastam, az utolsó kérdésekre adott válaszaidat roppant fontosnak tartom, mert magam is úgy látom, hogy a diktatúra megbuktatásában akkor kitüntetett szerephez jutott erők egyike ma kormányhatalomra jutva vissza kívánja forgatni a történelem kerekét; a riasztó jeleknek se szeri, se száma. Igen sajnálatos, hogy a demokratikus érzelmű (és pláne liberális gondolkozású) magyaroknak, főként ha külhonban élnek (mint jómagam) valamiféle virtuális Magyar Köztársaságot lehet csak sajátjuknak érezniük, mert a tényleges, hivatalos Magyarországot irányító kormányhatalom és törvényhozói parlamenti többség a demokrácia és a szabadság ellen fordult, kisajátító és kirekesztő magatartást tanúsít mind a politika, mind a kultúra területén.

A csalódottság tehát indokolt. Fontos, hogy ebben a helyzetben kapaszkodóink legyenek – ilyen támpont lehet a te könyved és a megjelenése alkalmából adott interjúd.

Köszönöm - és magam is kellemes ünnepeket kívánok „lírai hangulatfotómmal”: Fekete Karácsony

Szólj hozzá

fotó politika könyv közélet

2011. dec 26.