T. Rex, Boogie-buli

jegyzi: BDK
T. Rex, Boogie-buli

Marc Bolan rettegett attól, hogy idő előtt meghalhat egy autóbalesetben, ezért soha nem vezetett autót. Végzete mégis utolérte, harmincévesen halálos balesetet szenvedett - utasként; a volánnál barátnője ült.

Az általa alapított és vezetett zenekar név- és stílusváltáson egyaránt átesett, míg a T. Rex megállapodott az ún. glam rock stílusánál. Az ehhez igazodó külsőségek mellett zenéjüket a mindig dallamos, de erőteljes, és módjával kemény hangzásokat is használó rock jellemezte. Fénykorában Bolan a tinik legnagyobb bálványai közé tartozott, a 70-es években elképzelhetetlen volt egy házibuli slágereik nélkül. Bár én ebből a stílusból mondjuk a Slade vagy a Roxy Music számait jobban szerettem, a T. Rex nagy slágerei mégis kitörölhetetlenek szép emlékeimből. Ha a Children of the revolution felhangzik, még mindig megpendít valamit legbelül ez a rockhimnusz.

Alább hallgatható; de előbb egy könnyedebb buliszámot ajánlok nemcsak a zene, hanem az élvezetes képvágások miatt is: a video készítője a legkülönbözőbb filmekből vágott össze táncolós jeleneteket. Hányra ismertek rá?

 

Ha megtettétek tippjeiteket... Segítségül: a videó feltöltője ezeket sorolja fel: Singin' In the Rain, Breakfast Club, Rain Man, Rock n Roll High School, Pretty In Pink, Muscle Beach Party, Star Wars: A New Hope, Mr. Hobbs Takes A Vacation, Monty Python and the Holy Grail, Attack the Gas Station, Billy Elliot, The Producers, Some Like It Hot, Little Miss Sunshine, Robin Hood, Anchors Aweigh, Footloose, Start Wars: Return of the Jedi, The Poseidon Adventure, A Hard Day's Night.

És akkor jöjjenek  forradlom gyermekei:

 

 

 

 

Szólj hozzá

zene film rock videó

2014. sze 02.