Mit jelent Balla D. Károly nevében a D. betű?

jegyzi: BDK
Mit jelent Balla D. Károly nevében a D. betű?

Évtizedek óta kérdezgetik: mit jelent nevemben a D betű. A mind baráti társaságokban, mind közelebbi-távolabbi rokonok körében, mind – és leginkább – irodalmi találkozókon évtizedeken keresztül elhangzó kérdés végül is kimunkált bennem néhány jól használható választ. Hogy melyikben mennyi az igazság, azt nyájas olvasóimra bízom.

Dzsako bácsi D betűje

Akár még láthatott volna is. Amikor 1958-ban meghalt Rómában, én már több mint egy éves voltam. Dzsakó bácsi cirka másfél évvel élte túl nagyapámat, aki viszont nem érte meg első fiúunokája születését.

Annak pedig éppen negyven éve, hogy vezeték- és keresztnevem közé odabiggyesztettem a D betűt. Akkor még csak magamnak, de később, 1973-ban első versem már így jelent ...

Tovább Szólj hozzá

irodalom bédéká

2012. már 25.

Áruvédjegy, mint akármely mosóporé?

jegyzi: BDK
Áruvédjegy, mint akármely mosóporé?

Szeretném hinni, hogy a nevemre történő internetes keresések érdemi helyekre viszik az olvasót, olyan oldalakra, amelyeken rólam hitelesen tájékozódhatnak és a tőlem származó írásokat hiteles formában olvashatják. Ennek legjobb biztosítéka az, ha kicsit magam is gondoskodom arról, mely oldalak kerüljenek a Google találati lista élére.

Nos, ezeken a listákon saját nevemre évek óta a bdk.blog.hu oldalát adja ki a Google, azt, amelyikre életrajzomat helyeztem el. Ez voltaképp jó így, bár ezt a posztot ritkán frissítem, így időről időre el-elavulnak adatai (valaha viszont ez volt a rólam szóló információk legrészletesebb és leginkább naprakész webhelye)

Mivel a régi blogoldal talán már nem a legadekvátabb forrás, időnként ...

Tovább Szólj hozzá

seo web bédéká

2012. már 24.
BDK ELIT BLOG - Balla D. Károly ajánló és kereső blogja +SEO BLOG.Keresőmarketing, honlapoptimalizálás és linképítés, weboldal Google helyezés javítása optimalizálással. Első 10: google első oldal, első hely. SEO-szakember keresőoptimalizálása: új projektek: Online marketing: első magyar szamizdat könyvek laptop kijelzőre; notebook szerviz budapest - télikert építés - google ukrajna marketing szöveg - laptop szerviz SEO + Honlapajánló. Google Kereső blog. Mobilmarketing, honlap optimalizálás és kreatív Google-helyezés javítás. Csoportos üzenet: télikert építés és gyártás Budapesten
süti beállítások módosítása