SEO-emblémám

jegyzi: BDK
SEO-emblémám

Az alábbiakból megtudható, hogyan született zseniális SEO-emblémám, amelyet számos új oldalamra kiraktam valamelyik formájában (lévén több változatában is elkészült). A kép voltaképp azt kívánná sejtetni, hogy a keresőoptimalizálásnak legalább akkora mestere vagyok, mint Serlock Holmes a bűntények felderítésének - ami persze elég furcsa összehasonlítás, tudvalevő, hogy az ember regényhősökkel nehezen vetélkedhet. A keresőoptimalizálás angol nevének rövidítésével (SEO) és a nagyítós detektív nevével való játék talán mégis védjegye lehet erőfeszítéseimnek, amelyeket a honlapoptimalizálás terén végzek. Ja és azt talán mondanom sem kell, hogy a képen a nagy Holmes éppen az én oldalamat vizslatja.

 Nemrégiben nagyszabású meghívásos művészeti pályázatot hirdetett a széles körben egyre ismertebb, nagy tekintélyű Egyek csoport saját tagjai számára. A jelentkezők igen magas száma lehetővé tette, hogy a zsűri jeligés pályamunkák beküldését kérje, így biztosítva a résztvevők teljes esélyegyenlőségét.

Az erőpróba megmérettetését vállalóknak egy weboldalba illeszthető olyan emblémát, logót, fejlécképet… stb. kellett tervezniük, amely egyfelől szellemesen utal a Google-keresés izgalmára, másfelől szójáték formájában tartalmazza a keresőoptimalizálás fogalmának angol rövidítését: SEO. A csoport tagjai lázas igyekezettel vetették magukat a kihívás elébe.

Az Egyek elnöksége a határidőre beérkezett pályaműveket hosszan szemlélte, elemezte, értékelte. Végül megszületett a nehezen hozott döntés. A képernyőn ott díszelgett a nyertes képkompozíció. Már csak annak a lezárt borítéknak feltörése volt hátra, amely a szerző nevét tartalmazta.

Az ünnepélyes aktusra az Egyek rendkívüli közgyűlésén került sor. Minden reflektor és számpár az Elnökre szegeződött, aki felnyitotta a borítékot, majd arcán az őszinte meglepettség és meghatottság látható jeleivel kimondta a pályadíjas művész nevét. A csoport tagjai egy emberként ovációban törtek ki Balla D. Károly nevének hallatán és a magas összegű pályadíj megduplázását követelték. Amit az Elnök megértő mosollyal jóvá is hagyott.

Szólj hozzá

2012. már 30.