Blog, zene - lejátszó widget készítése, elhelyezése

jegyzi: BDK
Blog, zene - lejátszó widget készítése, elhelyezése

Zenelejátszó widget készítése, elhelyezése blogban

- laptop gépről hogyan játsszam le a kedvenc zenéket? Infra Blog zene lejátszása, html kód sablonba illesztése - zenét lejátszó alkalmazás weboldalon - blogzenét lejátszó honlap, mp3

Az itt ajánlott alkalmazás már nem működik, de a noteszgépemben maradt sok jó zene. A magyar billentyűzeten írt eredeti cikk:

Hosszabb ideje felmondta a szolgálatot az a blográdió (vagy rádióblog) szolgáltató oldal, amelynek a segítségével zenéket lehetett válogatni a blogunkba helyezhető lejátszó widget számára. Most találtam egy újat, sokkal praktikusabbat. Az oldal címe: Grooveshark.

A rendszer úgy működik jól, ha felhasználónevet és jelszót választva regisztráljuk magunkat, és belépett állapotban végezzük a műveleteket.

Frissítés: Sajnos 2015 áprilisában ez a rendszer is megszüntette remek szolgáltatását

Zenelejátszó blogra laptopon

Megnyitásakor egy kereső jelenik meg, elsőként voltaképp bármire rákereshetünk (mondjuk egy előadóra), így léphetünk be magába a rendszerbe. Ha pl. beírjuk azt, hogy Sting és megnyomjuk a keresést, egy igen hosszú listát kapunk. Ebből választhatjuk ki azokat a számokat, amelyeket elhelyezni szándékozunk lejátszónkban: ezek az oldal alján jelennek meg képsorozat formájában (hogy mire hányszor kell kattintani az egyes számok meghallgatásához és a listára helyezéshez, azt az olvasók leleményességére bízom). "Fogd és vidd" funkcióval bármikor változtathatunk a sorrenden.

A bal felső sarokban végig látható egy kis keresősáv, amelybe Sting helyett bárki mást beírhatunk, így új és új listákat kapunk (a rendszer elég gazdag, az ismertebb előadók szinte mindegyike zeneszámok sokaságával szerepel). Ha elkészültünk a listával (azaz minden lejátszani szándékozott zene-kocka kis zöld pipával a bal sarkában elhelyezésre került), akkor a megnyomhatjuk az oldal alján a Save gombot, egyedi nevet adva lejátszási listánknak. Ha ez megvolt, nyomhatjuk ugyanott az Export gombot.

Új oldal nyílik meg, itt állíthatjuk be a lejátszó méreteit és színeit igényeinknek megfelelően (nem részletezem, az opciók használata elég egyszerű; a méreteket és színeket nyilván ahhoz a helyhez igazítjuk, ahová a lejátszót elhelyezni szándékozzuk).

A Next Step megnyomásával léphetünk tovább: a Add a Grooveshark Playlist mezejébe írjuk be az elnevezett és elmentett lejátszási listánk nevét és kerestessük meg. Ekkor egy mélylila sáv jelenik meg alább a listánk nevével, bal oldalt egy + gombbal a teljes listát hozzáadjuk a widgetünkhöz (a lejátszóhoz). (Itt még mód van a lista szerkesztésére és bővítésére, ennek mikéntjére tessék egyedül rájönni).

A Finish gomb megnyomása egy ujabb oldalt nyit, itt egyfelől egyedi néven elmenthetjük a widgetünket, másfelől megkapjuk a kódját: ezt kell a blogunk sablonjába beilleszteni.

Ha a blog.hu vagy a blogger.com rendszerében működtetjük blogunkat, akkor egy új HTML-dobozt nyissunk és helyezzünk el az oldalsávunkon, ebbe másoljuk bele a kódot. (Ha webodalunk honlaoptimalizálás alatt áll, ügyeljünk arra, hogy csak valid kódokat használjunk.) De, mint látható, szövegoldalba is beágyazható kis leleményességgel (a fenti widget oldalsávba helyezve jelenleg a főblogomban szerepel, ez a jobbra láthatót pedig itteni ajánló blogom számára készítettem).

Mint látható, több lejátszási listát és több lejátszó widgetet is készíthetünk, ezeket (ha elmentjük) tárolja a rendszer, bármikor szerkeszthetjük, bővíthetjük  vagy átméretezhetjük őket, ha bejelentkezünk az oldalra. Nekem több blogom is van, így akár mindegyikhez külön is készíthetek megfelelő méretű, színű és tetszőleges zenéket tartalmazó lejátszókat.

A rendszerbe saját zenei mp3 fájljainkat is feltölthetjük számítógépünkről - ezt még nem próbáltam ki.

Hang javítás notebook szervizben

A rendszer számos további funkcióval rendelkezik, kedvenc műfajunkat megadva "automatikus" listát is készíthetünk, lehívhatjuk a legnépszerűbb számok listáját, van egy Rádió gomb is... - ezeket még tanulmányozom. Jó kísérletezést és remek zenéket kívánok minden érdeklődőnek. Amíg a sajátjuk elkészül, hallgathatják az én kedvenceimet.


blogzene | zenelejátszó blogba | blográdió - rádióblog | mp3 | widgetek | HTML-kód | sablonba illesztés | honlap optimalizálás, seo | egyéni keresőmarketing módszerekkel a Google-helyezések javítása megoldható


A Grooveshark zenelejátszó widget készítő alkalmazás sajnos már nem működik, egyelőre nem találtam hasonló nívójút, így sajnos most a kezelésembe tartozó minden blog nélkülözi a muzsikát. Vannak lehetőségek pl. Youtube-zenék listázására és lejátszására, de ez azért mégis sokkal alkalmatlanabb, egyelőre ilyen fapadosakat nem használok.

Itt is: Blog-zene-lejátszó-widget elhelyezése

___________________

Más cikkek - SEO optimalizálás - termék és szolgáltatás bemutató pr-cikkek elhelyezése:

 

Szólj hozzá

blog zene web honlapoptimalizálás

2010. okt 26.