Kerti gépekkel az otthoni oázisért

jegyzi: BDK
Kerti gépekkel az otthoni oázisért

Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy mikét érhető el és milyen kerti gépekkel az otthoni oázis, ha egy rendezett, nyugodt kis területre vágyunk otthonunkban.

kertigep.jpgAkik családi házban élnek és rendelkeznek mellé kerttel is, azok számára alighanem a kert maga egy kikapcsolódást nyújtó terület. Ahhoz azonban, hogy ez így legyen tenni is kell. A kerti gépekkel az otthoni oázisért azonban nagyon sokat tehetünk, ezért az alábbiakban ezeket a szükséges gépeket vesszük sorra.

Fűnyíró

A könnyen használható fűnyírók esetében nincs szükség különleges erőkifejtéshez, egyszerűen megkerülhetők velük bármilyen akadályok, mint például a kertben lévő fák, bokrok. Kisebb méretű kertekben ajánlott a felhasználásuk. A vágásmagasságot központilag lehet beállítani, így éppen olyan magas lehet a fű, amilyet mi szeretnénk.

A hagyományos megoldást ezen a téren a benzinmotoros verziók jelentik, amiket azonban már egyre kevesebben használnak. Helyettük egyre népszerűbbek az elektromos és az akkumulátoros verziók, melyek szintén hasznos segítséget nyújthatnak, miközben használatuk is egyszerű és kényelmes, ráadásul környezetbarátabb is, nem beszélve minimális zajszennyezésről.

Szegélynyíró

Ahová a fűnyírók nem érnek el, ott jelenthet hatékony segítséget a szegélynyíró. Ezek a gépek a fák tövében, szegélyek és virágágyások mentén nyújthatnak hatékony megoldást, így kertünk minden szegletében alapos munkát végezhetünk a fű és vékonyszálú gyomnövények vágása terén.

A szegélynyírók esetében a legtöbbször már elektromos és akkus kivitelekkel találkozhatunk, így az akkus kertigépek webáruházában ezeket bátran kereshetjük.

Láncfűrész

A láncfűrészek roppant hasznosak lehetnek akkor, ha valami komolyabb kerti munkába vágnánk bele. Ahogy a fűnyírók esetében, úgy a láncfűrészek esetében is válogathatunk a benzines, elektromos és akkumulátoros verziók között.

A hatékony és egyszerű munkavégzés érdekében már ezeknél a gépeknél is találhatunk pár hasznos jellemzőt, mint amilyen a béépített automata olajozó rendszer, ami folyamatosan keni a láncot a kopás csökkenése, valamint a hatékony vágás érdekében, de a szerszám nélküli láncfeszítés is hasonlóan hasznos lehet, főképp otthoni felhasználás során.

Sövényvágó

A sövények nem csak ápolnak és eltakarnak, de nagyszerűen dekorálnak is, persze csak ha megfelelően ápoljuk őket. Ennek elsődleges eszköze a sövényvágó, amely hatékonyan tudja az általunk megálmodott formára szabni az adott sövényt, vagy bokrot.

Ezeknél a gépeknél az elektromos és az akkumulátoros verziók a legelterjedtebbek, amelyek ma már egy komplett sövénysort is képesek egyetlen használat során formára szabni.

Kapálógép

A kapálógép készülékek gyep, füves területek feltörésére, veteményes ágyások előkészítéséhez, valamint csemeték és cserepes növények ültetésekor kisebb lyukak kiásásának megkönnyítéséhez alkalmazható. Míg régen ezek csak benzinmotoros verziókban voltak elképzelhetők, ma már elektromos verziókkal is találkozhatunk. Ezek ugyanúgy megfelelő teljesítménnyel rendelkeznek, ugyanakkor nem kell attól tartanunk, hogy szennyeznénk környezetünket.

Összegezve

Ahhoz tehát, hogy kertünkben mi magunk is kialakíthassunk és fenntarthassunk egy kis oázist, ahol kikapcsolódhatunk a fáradt napok után, nincs másra szükségünk csak pár hatékony kerti gépre, amik hatékonyan segíthetik kerti munkánkat.

Szólj hozzá

ajánló technika gép kert webáruház

2021. okt 19.