Mi az Edinburgh gin?

jegyzi: BDK
Mi az Edinburgh gin?
Az alábbiakban  többek között arra a kérdésre is keressük a választ, hogy mi az Edinburgh gin és milyen italok közül választhatunk az ilyen italok kínálatában.

ginshop-edinburghA ginek kínálata ma már igen szélesnek mondható, amik között természetesen számos minőségi gyártó neves termékét is megtalálhatjuk. Ezek közül mindenképp érdemes kiemelni az Edinburgh gineket, amik tradicionális italoknak számítanak. Éppen ezért most többek között arra kérdésre keressük a választ, hogy mi az Edinburgh gin és milyen italok közül választhatunk kínálatukban.

Honnan származik az Edinburgh gin?

Az úgynevezett Edinburgh ginnek nem meglepő módon egy neves angol italgyár az Edinburgh Distillery termékei. Az Edinburgh Distillery Edinburgh városában működik, ahol két lepárló berendezéssel állítják elő minőségi termékeiket. Ezek mindegyike saját nevet is kapott, így:

  • Flora, a magas, elegáns oszlopüst,
  • Caledonia pedig a zömök kisüsti lepárló.

A két eltérő stílusú lepárlóból alkotják meg végül az Edinburgh Gin bársonyos, nagyon kellemes italát, amelyet a hagyományos ízvilág esetében fűszereken kívül hangavirággal, máriatövissel és fenyővel ízesítenek.

Edinburgh italok kínálata

Az angol italgyárnak természetesen nem csak egyféle italát kóstolhatjuk meg hiszen kínálatukban ma már megtalálhatók:

  • hagyományos gin italok
  • ízesített ginnek
  • gin likőrök is.

Hagyományos és ízesített ginnek

Az Edinburgh italok kínálatában tehát megtalálható a hagyományosnak mondható Dry verzió, ami egy klasszikus ízvilágot idéz számunkra, de emellett az alábbi pár íz kombinációt is érdemes lehet kipróbálnunk.

Lemon & Jasmine

Nem szokványos párosítást hoz az italgyár ebben a kiadásban, hiszen a jázmin és a citrom találkozik, szembeállítva így a pezsgő citrusosságot a szelíd virágos illatokkal.

Rhubarb & Ginger

A rebarbarás-gyömbéres gin nemcsak a bártenderek, hanem az otthoni fogyasztók körében is igen népszerűnek számít. Ebben az italban lényegében a 14 féle fűszer alkotta Edinburgh Dry Gint rebarbarával és gyömbérrel ízesítik, ami így egy igen különleges ízvilágot alkot.

Christmas

A karácsonyi gin ízvilágban a tömjén és a mirha is megjelenik. A tömjén és mirha mellett azonban az édes narancs és a fahéj, szerecsendió is jellemzi az italt. Emiatt egy karácsonyi összejövetel alkalmával igazán jó hangulatot kölcsönözhet az estének egy ilyen különleges ital.

Seaside

A tengerpart ihlette gin ital, egyedi ízvilágát olyan növények adják, mint a skorbutfű, földi borostyán és a hólyagmoszat. Ezeket tökéletesen kiegészítik az édenmagvak fűszeres jegyei, illetve a koriander és a kardamom.

Gin likőrök az Edinburg kínálatában

Az Edinburgh párlóiban a ginre különböző likőröket is építettek. Ezek kiváló élvezetet nyújtanak jégre töltve vagy akár koktélban felhasználva is. Ezt a fajtát úgy készítik, hogy a minőségi összetevőket összeöntik a díjnyertes Edinburgh Ginnel, amely által pazar, bársonyos likőrök születnek. Ilyen különleges gin likőrök többek között a:

  • gyömbéres-rebarbarás likőr
  • málnával ízesített likőr
  • bodzás likőr
  • rozsás-gránátalmás likőr
  • szilvás-vaníliás likőr.

Összegezve

Ezeket a különleges italokat tehát mindenképp érdemes kipróbálnia mindenkinek, hiszen egyedi ízvilágokra bukkanhatunk, de joggal merülhet fel a kérdés, hogy hol vásárolhatunk Edinburgh gin-t. Erre a legjobb megoldást a Ginshop.hu áruház kínálja, akik budapesti üzletükben és webáruházukban is várják a minőségi italok iránt érdeklődőket.

Szólj hozzá

ajánló karácsony webáruház

2021. sze 09.