Az év slágeritala: organikus gin

jegyzi: BDK
Az év slágeritala: organikus gin
Az alábbiakban az év slágeritalával, az organikus ginnel is részletesebben foglalkozunk és összefoglaljuk mitől is organikus egy ital és milyen előnyei lehetnek.

ginshop.jpgAz egészségesebb, tudatosabb étel- és italfogyasztás iránti igény, ma már nem csak a hétköznapi fogyasztási termékek terén észrevehető, hanem például az alkoholos termékek esetében is. Talán ennek a trendnek is köszönhető, hogy az év slágeritala az organikus gin is egyre népszerűbb a vevők körében.

Mitől organikus egy ital?

Az organikus italok természetes összetevőkből állnak, semmilyen mesterséges alapanyagot és aromaanyagot, vagy színezőanyagot nem tartalmaznak. A valódi organikus ginek összetevői úgynevezett ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. Ez azt jelenti, hogy:

  • sem műtrágyával,
  • sem szintetikus, toxikus anyaggal nem kerülhet kapcsolatba a termesztés során.

Ebből kifolyólag minden egyes alkotóelem, mely bekerül az italok elterjesztése során:

  • csak és kizárólag szerves eredetű tápanyag utánpótlást kapnak,
  • kórokozók ellen, csak fel nem szívódó szerekkel permetezhetnek,
  • a kártevőket pedig csak mechanikus úton irthatják.

A bio és organikus megjelölést egyetlen alapanyag gyártó és így italgyártó sem használhatja megalapozatlanul, ugyanis a termőföld és a termény vegyszertartalmát is szigorúan vizsgálják, így biztosak lehetünk benne, hogy amelyik terméken ezeket a megjelöléseket látjuk, az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik, és nem szennyezzük vele a szervezetünket.

Organikus italok előnyei

Az organikus italok fogyasztásának az ételekhez hasonlóan számos előnye van, mint például a:

  • több vitamin és antioxidáns található – néhány kutatás alapján az organikus termésekben nagyobb mennyiségű tápanyag található, például C-vitamin vagy cink, vas
  • semmilyen antibiotikum vagy hormon nem található bennük
  • kevesebb kémiai anyagot tartalmaznak, mint pl: gyomirtók és kadmium maradványok
  • kevesebb ellenálló baktérium van jelen az alapanyagokban
  • semmi GMO (génmodifikált szervezet) sincs jelen, amiket gyakran különféle kémiai anyagok, például növényirtók használatához terveznek.

Organikus gin Magyarországon

Ma már a webáruházakban, a gin kedvelőknek is elérhetők ezek a modern, teljesen természetesen, organikus alapanyagokból készült szeszes italok.

Ezen a téren mindenképp említést érdemel az Agárdi Pálinkafőzde, akik ma már egy teljes gin portfóliót is létrehoztak. Ennek legújabb tagja az Agárdi Organic Gin, amely mind a környezettudatosság, mind a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve új minőséget képvisel a hazai ginek piacán.

A Magyarországon készített ginek közül ez az első és eddig egyetlen, amely a biocertifikációhoz szükséges szigorú előírások betartásával és ellenőrzésével készült. Mivel a készítése során felhasznált növényi anyagok valóban vegyszermentesek, így az alkoholban kiázva rendkívül tiszta italt eredményeznek.

Összegezve

Az organikus ginek tehát egészen egyedülálló minőséget képviselnek az alapanyagok és így maga az elkészült ital terén is. Szerencsére ezeket a különleges italokat ma már mi is könnyedén megkóstolhatjuk a webáruházak széles választékának köszönhetően.

Szólj hozzá

marketing egészség termék sláger webáruház

2021. júl 26.