Miért jó, ha tudsz angolul egy multinál?

jegyzi: BDK
Miért jó, ha tudsz angolul egy multinál?

multi-online-tanulas

Az angol mint világnyelv ténylegesen mindenhol használható, mindenhol megértethetjük magunkat, azonban nem csak nyaralások alkalmával, hanem a munkánkban is roppant hasznos tud lenni. Amennyiben egy nagy nemzetközi vállalatnál szeretnénk elhelyezkedni, akkor gyakorlatilag nélkülözhetetlen az angol nyelv ismerete. Ezt igazolandó, most összegyűjtöttük miért is jó, ha tudunk angolul egy multinál?

Megfelelhetünk az elvárásoknak

Először is, egy multinacionális cég esetében az angol nyelv ismerete nem csak egy lehetőség, hanem szinte kötelező jellegű tudás. Ennek számos oka lehet, de a leglényegesebb, hogy a cég belső kommunikációjának jelentős része jó eséllyel angolul zajlik.

Amennyiben nem tudunk angolul, akkor nem leszünk képesek a nemzetközi utasításokat értelmezni, átültetni a valóságba. Nem véletlen, hogy az ilyen cégek esetében már az állásinterjún próbálják kiszűrni az adott illető nyelvi szintjét. Míg egyes szinteken a középfokú nyelvismeret is elég lehet, ilyen az adminisztrációs terület, míg a vezetői, középvezetői szinteken az üzleti, folyékony nyelvtudás az általánosan elvárt.

Hasznos tagjai lehetünk a cégnek

Angol nyelvtudás nélkül könnyedén válhatunk fékező tényezővé, hiszen a folyamatok könnyedén elakadhatnak rajtunk, ezt elkerülendő, ha könnyen és gyorsan szeretnénk angolul tanulni, akkor érdemes az online, vagy klasszikus nyelvtanfolyamokat választanunk. Az online tanulás előnyei ráadásul ma már megkérdőjelezhetetlenek, hiszen mindenki számára elérhetők.

Meglévő angoltudással már kifejezetten hasznos tagjai is lehetünk a cégnek, ha például innovatív ötleteinket képesek vagyunk nemzetközi nyelvbe is átültetni és közvetíteni.

Gördülékenyebbé válhat kommunikációnk

A gördülékeny kommunikáció gyakorlatilag kaput nyit számunkra a világra, ezért az angol nyelvtudás nem csak a felénk támasztott elvárások miatt szükséges, hanem saját érdekünkben is ugyanúgy hasznosítható.

Ez nem csak amiatt igaz, hogy a külföldi más telephelyen lévő kollégákkal kommunikálhatunk könnyebben, hanem akár a mindennapokban a környezetünkben dolgozó nemzetközi szakemberekkel is. Ennek eredményeként pedig könnyedén érezhetjük magunkat egy valódi csapat tagjának, amit a multinacionális környezet csak még jobban erősíthet.

Könnyebben fejlődhetünk

A multis légkör esetében ráadásul attól sem kell félnünk, hogy nyelvtudásunk megkopna, hiszen napi szinten használhatjuk, ráadásul nem csak a hétköznapi, hanem a szakmai nyelvi készségünket is fejleszthetjük.

Kapcsolatépítési lehetőségek nyílnak számunkra

A nemzetközi cégek esetében nagy előny, hogyha gördülékenyen képesek vagyunk kommunikálni, akkor a kapcsolatépítés is könnyebbé válhat. Ráadásul nem csak helyi szinten, de nemzetközi szinten is. Márpedig ki ne szeretne kapcsolatokat építeni, amiket a jövőben akár kamatoztathat is?

Külföldi karrier lehetőséget biztosít

Amennyiben sikerül kapcsolatokat építenünk és a csapat tagjává válunk, akkor a külföldi karrier lehetősége is ott lóghat a levegőben, hiszen ha megvan bennünk az ambíció, akkor könnyebben előléphetünk akár magasabb pozícióba is.

Összegezve:

Az angol nyelv ismerete tehát nem véletlenül elvárás a nagy multinacionális cégek esetében. Amennyiben szeretnénk egy nemzetközi cégnél dolgozni, akkor mindenképp érdemes időt és energiát fektetni az angol nyelv elsajátításába, hiszen hosszútávon kifizetődő lehet bárki számára.


pr-cikk-blog.jpg

online marketing eszközök

Szólj hozzá

marketing online nyelv

2020. aug 08.