Laptop 3 monitorral

jegyzi: BDK
Laptop 3 monitorral

A CES 2017 újdonsága: a 3 képernyős laptop

laptop 3 képernyő, monitor, kijelző
Három kijelzős laptop - Razer Project Valerie - 3 beépített monitor a notebookhoz

Az új esztendő mindig a CES-szel (Consumer Electronics Show - a világ legnagyobb technológiai kiállítása, amely az idén már 50 éves) kezdődik. A gamerekre fókuszáló Razer bemutatta a 4K-s három képernyős laptopját a Las Vegas-i CES kiállításon.

Nem külön csatlakoztatható, hanem beépített kijelzőkról van szó!

A plusz két monitort egy automatikus mechanizmus hajtja ki a szokásos monitorból. A 17,3 inches (43 centiméteres), egyenként 3840x2160 pixel felbontású panelekből egy 11.520x2160 pixeles hatalmas képernyő adódik össze. A notebook előtt ülő felhasználó úgy érezheti magát, mintha moziban ülne. A kivitelezők azt ígérik, hogy a két pótmonitor nem okoz kényelmetlenséget a karbantartás során. 

A világ első három képernyős laptopja

A Project Valerie  névre keresztelt prototípusról a cég azt állítja, hogy a világ első három képernyős laptopja. A bemutatott laptopot egy négymagos Intel Core i7 processzor hajtja, és egy 32 GB-os RAM van benne. Az eszköz egy 8 GB-os Nvidia GTX 1080-as grafikus vezérlőt tartalmaz.

A hordozható számítógép összecsukott állapotban mindössze 5 cm vastag. A cég képviselője szerint ez a vastagság megegyezik a gamer laptopokéval. Tömege „mindössze” 5,5 kg.

A BBC-nek adott interjúban a cég képviselője a következőket nyilatkozta:

Úgy gondoltuk, hogy ez egy őrült ötlet, de vajon meg tudjuk-e valósítani. Válaszunk az volt, hogy igen, mi őrültek vagyunk és meg tudjuk csinálni.

A Project Valerie álomgép egyelőre csak prototípus, ezért  a Razer még nem közölte sem a piaci megjelenés időpontját, sem a laptop árát.

Az egyik szakértő, Jonathan Wagstaff megjegyzi, hogy

az új modell iránt egyre nagyobb lesz az érdeklődés a játékosok részéről, különösen a professzionális, versenyszerű videojáték-használók között.

Komoly kereslet lehet a három képernyős notebook iránt az építészeti tervezőirodák és számítógépes grafikusok körében.

Még nincs forgalomban, de már elloptak egy példányt

A cég egyik képviselője arról számolt be, hogy a kiállításról ellopták az egyik három képernyős laptopjukat. Az elkövetőt eddig még nem sikerült a hatóságoknak kézre keríteni. Nem zárható ki, hogy ipari kémkedés lehet a háttérben. Lehet, hogy egyszer majd sikerfilm készül az ügyről?

A Project Valerie csak egyike a CES-en kiállított gamer laptopoknak

Az Acer számítógépgyártó bemutatta a 21 hüvelykes Acer Predator 21X nevű laptopját, amely 8999 dollárba kerül. A Samsung előállt az első Samsung Notebook Odyssey névre keresztelt játékcélra szánt notebookkal, amely 15 és 17 hüvelykes kivitelben lesz megvásárolható.

A játékbubusok, ha zsebük engedi, újíthatnak 2017-ben.

Ajánló: laptop három képernyővel - új notebookok - számítógépes játék - razer triple screen gaming laptops - tech - technika - számítástechnika - ces - project valerie - 3 kijelzó, három monitor << laptopszerviz

Szólj hozzá

tech ajánló játék laptop technika számítógép termék

2017. máj 26.