Teraszbeépítés - télikertek Budapesten

jegyzi: BDK
Teraszbeépítés - télikertek Budapesten

terasz-beepites-telikert.jpg

Terasz beépítés Budapest - Télikert építés

Szakemberek szerint a teraszbeépítés a télikert építés legegyszerűbb olcsó módja. A meglévő bejárati vagy kerti terasz beüvegezése, beépítése műanyag ajtókkal, ablakokkal és fényáteresztőtő tetőzettel való befedése költségkímélő megoldás. Az anyagfelhasználás takarékos, az előregyártott elemek összeszerelése kevésbé munkaigényes mint egy külön létesítmény létrehozása. Budapest kertvárosaiban ez népszerű komfortjavító eljárás.

télikertek - teraszbeépítés

Gyártás: A beüvegezés előre gyártott ablakok és ajtók, illetve helyben szerelt üveg tető kialakításával történik - ehhez természetesen erős vázra, szerkezetre van szükség, és magának a terasznak is alkalmasnak kell lennie az új funkcióra történő átállításra. A családi kertes házak bejárati előterét általában terasz-szerűen képzik ki már építéskor, ezek a kisebb-nagyobb terek akár hosszú évekkel a ház felépülte után is beüvegezhetők és szélfogó vagy kisebb társalgó alakítható ki bennük, illetve jól teleltethetők itt a szobanövények, melegkedvelő egzotikus virágok. A nagyobb teraszok növényszoba vagy akár pálmaház kialakítására is módot adnak. Egy déli tájolású ilyen létesítményben a tavaszi és ősz időszakban is nyári meleg uralkodik. 

beüvegezett erkély - télikertépítés

Emeleti terasz beépítés - üvegezett erkélyek

Beépíthetők az emeleti teraszok is, vagy akár kisebb erkélyek, lodzsák vagy akár ablakfülkék is átalakíthatók kis üvegházakká. Mint a bejárati résznél kialakított télikert, úgy az emeletiek is nagyban hozzájárulnak a lakás, az épület hőháztartásának kedvező alakulásához. A napsugárzás keltette hő megreked az üveg felületek alatt, az üvegkalitka fűti a szomszédos szobákkal közös falakat. Hőzsilipként, szélfogóul is szolgál, így két funkciójában is csökkenti a lakások hőveszteségét, ami megmutatkozik a fűtési számlán. Az energiatakarékosságnak ez a módja környezetbarát, mert megújuló, zöld napenergia hasznosítására épül.

A télikert előnye, hogy az itt elhelyezett növényeket sem kell nyaranta a kertbe, telente a házba becipelni, a különböző típusú beépített üveg teraszok melegében a déli növények egész évben jól érzik magukat, legyenek mediterrán vagy ajurvédikus eredetűek. A jó fekvésű és szigetelésű üvegházakat csak a legkeményebb teleken kell fűteni. A télikertek fűtése külön szakirodalom tárgyát képezi.

Léteznek a beépítésnek extrémebb formái is, a fenti panelház üvegkalitkái is eléggé merész építészeti megoldást reprezentálnak.

Ajtó-ablak gyártás: Terasz Budapest

 Télikertek kialakítása terasz beépítés módszerével

terasz ablak, ajtó gyártás

Télikert gyártás, építés, kültéri teraszok fűtése infrasugárzóval 

  • Télikert és laptop szervíz budapest - linkfelhő építés

Aktuális cikk a témában:

Lakberendezési stílusok a télikertben

A népiesen rusztikustól a nomád városin át a futurisztikus ufó-élményig. Színek és stílusok érvényesítése a télikert és a beépített terasz berendezése során.

Teraszfűtés infrasugárzóval

Kültéri teraszok gazdaságosan fűthetők infrasugárzó panelekkel. A hősugárzás közvetlenül melegíti a tárgyakat, emberi testeket.

 

Szólj hozzá

budapest dizájn építés terasz télikert ajtó-ablak

2016. ápr 28.