2016. ápr 28.

Teraszbeépítés - télikertek infrafűtése

jegyzi: BDK
Teraszbeépítés - télikertek infrafűtése

télikertek - teraszbeépítés

Teraszbeépítés Budapest - Teraszfűtés

 Télikert gyártás, építés, kültéri teraszok fűtése infrasugárzóval

 Teraszbeépítés: a télikert építés legegyszerűbb olcsó módja a meglévő bejárati vagy kerti terasz beépítése, ajtós, ablakos körbeüvegezése, fényáteresztőtő tetőzettel való befedése. Gyártás: A beüvegezés előre gyártott ablakok és ajtók, illetve helyben szerelt üveg tető kialakításával történik - ehhez természetesen erős vázra, szerkezetre van szükség, és magának a terasznak is alkalmasnak kell lennie az új funkcióra történő átállításra. A családi kertes házak bejárati előterét általában terasz-szerűen képzik ki már építéskor, ezek a kisebb-nagyobb terek akár hosszú évekkel a ház felépülte után is beüvegezhetők és szélfogó vagy kisebb társalgó alakítható ki bennük, illetve jól teleltethetők itt a szobanövények, melegkedvelő egzotikus virágok. A nagyobb teraszok növényszoba vagy akár pálmaház kialakítására is módot adnak. Egy déli tájolású ilyen létesítményben a tavaszi és ősz időszakban is nyári meleg uralkodik. 

beüvegezett erkély - télikertépítés

Emeleti terasz beépítés - üvegezett erkélyek

Beépíthetők az emeleti teraszok is, vagy akár kisebb erkélyek, lodzsák vagy akár ablakfülkék is átalakíthatók kis üvegházakká. Mint a bejárati résznél kialakított télikert, úgy az emeletiek is nagyban hozzájárulnak a lakás, az épület hőháztartásának kedvező alakulásához. A napsugárzás keltette hő megreked az üveg felületek alatt, az üvegkalitka fűti a szomszédos szobákkal közös falakat. Hőzsilipként, szélfogóul is szolgál, így két funkciójában is csökkenti a lakások hőveszteségét, ami megmutatkozik a fűtési számlán. Az energiatakarékosságnak ez a módja környezetbarát, mert megújuló, zöld napenergia hasznosítására épül.

A télikert előnye, hogy az itt elhelyezett növényeket sem kell nyaranta a kertbe, telente a házba becipelni, a különböző típusú beépített üveg teraszok melegében a déli növények egész évben jól érzik magukat, legyenek mediterrán vagy ajurvédikus eredetűek. A jó fekvésű és szigetelésű üvegházakat csak a legkeményebb teleken kell fűteni. A télikertek fűtése külön szakirodalom tárgyát képezi.

Léteznek a beépítésnek extrémebb formái is, a fenti panelház üvegkalitkái is eléggé merész építészeti megoldást reprezentálnak.

Ajtó-ablak gyártás: Terasz Budapest

 Télikertek kialakítása terasz beépítés módszerével

terasz ablak, ajtó gyártás

  • Télikert és laptop szervíz budapest - linkfelhő építés

Aktuális cikk a témában:

Lakberendezési stílusok a télikertben

A népiesen rusztikustól a nomád városin át a futurisztikus ufó-élményig. Színek és stílusok érvényesítése a télikert és a beépített terasz berendezése során.

Teraszfűtés infrasugárzóval

Kültéri teraszok gazdaságosan fűthetők infrasugárzó panelekkel. A hősugárzás közvetlenül melegíti a tárgyakat, emberi testeket.

 

Szólj hozzá

budapest dizájn építés terasz télikert ajtó-ablak