Barátunk Ukrajna-blogja díjnyertes!

jegyzi: BDK
Barátunk Ukrajna-blogja díjnyertes!

Az Origó hírpotál nemrégiben felújított, most reblog.hu néven futó blogrendszere pályázatot indított BlogMaraton néven. A weblogok versenyét szeptember 15-től hirdették meg, újonnan indított és régebbi netnaplókkal egyaránt nevezni lehetett három kategóriában: közélet, szórakozás, életmód. Nagyon sokak fantáziáját megmozgatta a jelentősnek mondható pénzdíj, amelyet kategóriánként és havonta a) a szerkesztők véleménye szerint  legszínvonalasabb, b) az olvasók által legkedveltebb, legtöbbször megnyitott bejegyzésfolyammal lehet elnyerni.

Horváth Csaba barátunk kis késéssel, szeptember 25 indította Ukrajna, Kárpátalja, háború - minden, ami itt történik! címmel közéleti blogját. Naponta publikál izgalmas, egy lélegzetre elolvasható posztokat, sok fotóval, érdekességekkel a nem éppen örömteli háborús eseményekről, az ukrajnai és kárpátaljai helyzetről.

A mai napon ajánlómban azt a hírt oszthatom meg, hogy Csaba az első győztesek közé került minőség szerint a közélet kategóriában. Ezúton gratulálok!

ukrajna-blog-horvath-csaba.jpg

A szerkesztőségi értékelés szűkszavú, de igencsak magasra taksálja a szerző teljesítményét:

Amikor közéleti blogról beszélünk, erről beszélünk. Fontos, aktuális téma a helyszínről feldolgozva.

 Egy korábbi ajánló a Kárpátalja-blogból:

A sorsnak egy perverz játéka, hogy a kárpátaljai magyaroknak - ha behívót kapnak - egy olyan zászlóaljnál kell szolgálniuk és meghalniuk, amely részt vett 1944-ben Kárpátalja megszállásában, 1956-ban pedig lőtte Budapestet.

- kezdi legutóbbi blogbejegyzését Horváth Csaba, aki alig néhány nappal ezelőtt indította tematikus blogját az Origo hírportál alatt működő reblog.hu rendszerében. Témaválasztása nem véletlen: manapság mi sem foglalkoztathatja élénkebben egy kárpátaljai magyar fiatalember fantáziáját, mint az ukrajnai polgárháború (amit hivatalosan nem neveznek így) és annak hatása a kárpátaljai magyarságra. A hadkötelezettség és a sorozások morális dilemma elé állítja azokat, akiket fennállása, függetlenségének évei alatt Ukrajna nem tudott meggyőzni arról, hogy olyan ország, olyan haza lenne, amelyért érdemes lenne vért ontani, életet áldozni. Hogy milyen emberáldozatokat követelt eddig a háború, hogy milyen állapotok uralkodnak a hadseregben, milyen a fegyverzet, egyáltalán kik harcolnak kikkel, arról sok információ beszerezhető a máris több ezres olvasottságú blogból, itt:

ukrajna-haboru-karpatalja.jpgMegrázó kép: Búcsú a bajtárstól - menet az ungvári gyalogjáró hídon

ajánló, blog, függetlan ukrajna portál

Szólj hozzá

blog ajánló ukrajna

2015. okt 15.