Virtuális szerver bérlés - VPS

jegyzi: BDK
Virtuális szerver bérlés - VPS

Saját szerver? Szerverhoszting? Vagy VPS? - A virtuális szerverbérlés lehetőségeiről

szerverhoszting - virtuális szerverberlesAz itt leírandó SEO-projektum egy speciális szolgáltatás Budapesten működő weboldalának a támogatása céljából jött létre ezekkel a kulcsszavakkal: vps, virtuiális szerverek bérlése, szerverbérlés, server hosting ára, olcsó webtárhely stb. No de előbb essék szó arról, mi fán is terem ez a szolgáltatás.

A legtöbb weboldal tulajdonos vagy blogger a saját igényeinek tökéletesen megfelelő webtárhelyen működteti honlapját (sőt, sokan az ingyenes szolgáltatók kínálatával is megelégszenek - ez a blog is ilyen a blog.hu rendszerében). Egy bérelt tárhely számos beállításra alkalmas, sokoldalú lehetőségeket biztosít a felhasználónak. De ez nem rendszergazda szintű hozzáférés: szerveroldali beállításokra nincs lehetőség. Legtöbbeknek erre nincs is szüksége. De mondjuk egy nagyobb vállalkozás esetén felmerülnek speciális igények, szükségessé válhat, hogy a honlap(ok) saját szervereken fussanak. Ehhez viszonylag költséges szervergépet kell vásárolni, amelynek üzemeltetése is komoly infrastruktúrát igényel: nem csupán az épületet, helyiséget, hanem a forrásokkal való ellátottságot és kondicionált, kontrollált körülményeket is biztosítani szükséges.

Server hosting, bérlés, VPS

Abban a gyakori esetben, ha a szerver elhelyezése és működtetése saját erőből nem oldható meg költséghatékonyan és a lehetőségek optimális kihasználásával, akkor a cég elhelyezi gépét egy erre specializálódott vállalkozásnál az általa fenntartott, légkondícionált szerverteremben. Ez a

  • szerver hoszting - szerverelhelyezés

- a hardvereszköz biztonságos elhelyezésre kerül egy gépteremben, ahol annak fenntartói gondoskodnak az állandó hőmérsékletről, páratartalomról, steril körülményekről - garantálják a szünetmentes áramellátást és internetkapcsolatot. Az elhelyezett szervergép továbbra is az eredeti cég tulajdonában marad, bármikor elviheti és üzembe helyezheti máshol. A hostingolás olcsó megoldás, ha már van szerverünk, de a gép megvásárlása önmagában költséges megoldás és célszerűsége sok esetben megkérdőjelezhető.

Ennél sokkal költséghatékonyabb és kényelmesebb megoldás, ha bérleti szerződést kötünk a tárhelyszolgáltatóval. Ez esetben is kvázi saját, dedikált szerverünk lehet anélkül, hogy meg kellene vásárolnunk. Ez a megoldás a

  • dedikált szerverbérlés

- ez esetben nem kell saját tulajdonunkként megvásárolni "a vasat", nem kell elhelyezni, beüzemelni, felügyelni, árammal és internetkapcsolattal szünetmentesen ellátni - csupán bérbe veszünk egy hardvereszközt és úgy rendelkezünk vele, mintha sajátunk lenne. Bármit elvégezhetünk rajta, de persze nem szabad tönkretennünk vagy kivinnünk a szerverteremből.

Néha még ez is túl nagy luxus, mert gyakran elegendő csupáncsak egy már működtetett nagy teljesítményű szervergép elkülönített egységét bérbe venni. A nagy gép teljesítményének és kapacitásának felosztásával jön létre a virtuál private server, amely egyre népszerűbb kisebb cégek és magánemberek körében, akik webtárhelynél többet szeretnének, így root szintű hozzáférést eszközükhöz. A szolgáltatás rövidítve és magyarul

  • vps szolgáltatás - virtuális szerver,

amelyre nézve az ügyfél rendszergazda szintű hozzáférést élvezhet, az operációs és más programok saját verzióját futtathatja, minden szerveroldali beállítást elvégezhet. A felügyelettel és karbantartással azonban nincs gondja: ezt az anyagép üzemeltetője biztosítja és költsége benne van a bérleti díjban. Az úgynevezett VPS rendszer igen alkalmas azoknak, akiknek szükségük van saját hozzáférésű szerverre, de a megvásárlás és fenntartás terhét nem célszerű vállalniuk.

A jelen projekt a fenti szolgáltatásokra specializálódott cég weboldalának Google szempontú seo honlap optimalizálás a kreatív linképítés módszerével, amely a közvetlen linkelés mellett (nem ritkán helyette) a diszperzív linkhatás lehetőségeit preferálja.

A Szerverhoszting - szerverbérlés honlap optimalizálása

Az előkészítő munka folyamán először a bázisoldalak létrehozása és optimalizálása történik. Ezek mindegyikének megjelenítése ezen az oldalon éppen a diszperzivitás elvének mondana ellent, így csak mutatóba néhány, mint ahogy a majd gombamód szaporodó blogposztok és perifériák közül is csak néhány kap itt linket - vagy mégsem.

Frissítés: A SEO-projekt 2014 őszén félbeszakadt, mert a megbízó nem tett erőfeszítéseket sem a linkprofil megtisztítására, sem a website tartalmi fejlesztésére. 2015-ben ez megtörtént, így a munka újraindult. Számos újabb honlap épült különböző ingyenes és olcsó tárhelyen. Serverblogok is indultak, részben régebbi webegységek prifilváltásával és újraoptimalizálásával.

Virtuális szerver: bérlés Budapesten 

A virtualizáció és az online net-elérés természetesen nem köti egyetlen városhoz a szolgáltatást. A fővárosi cégek mégis effektívebben működhetnek ezen a területen a szélesebb kapcsolati háló és a dinamikus fejlődés okán.

Számomra ebben az egészben a virtuális jelző a legizgalmasabb, lévén irodalmárként mintegy huszonöt éve foglalkozom a "van is meg nincs is" problémájával, megjelenítésének művészeti lehetőségeivel (lásd pl. "virtuális megelőzöttség" c. Google-tervezetemet). A virtuális szervergép létezése valamelyest rokon ezzel, lévén úgy lehet használni, mintha lenne, ugyanakkor fizikai értelemben szervergép nem áll mögötte.

budapest: virtualis szerver bérlésvirtuális server bérlése budapesti szolgáltató cégtől

VPS - a virtuális szerver bérlés lehetőségei

A fentebbi kulcsszavas hivatkozásokkal keresőoptimalizált és ajánlott fővárosi vállalkozás professzionálisan kialakított és fenntartott szerverparkja a legmagasabb biztonsági és tűzállósági fokozat mellet működik. Az ügyél a bérelt eszköz erőforrásait (CPU, RAM, HDD, IP címek) bármikor növelheti, a bérleti csomagok között a kliens minden szempontot figyelembe véve megtalálja a céljainak leginkább megfelelő opciót. A 24 órás felügyeletet és műszaki segítség teljes üzembiztonságot nyújt a szolgáltatást igénybe vevők számára.

Minőségi szerver bérlés Budapest, server hosting budapest, magyar hosting kft elérhetősége, szervergép bérlés, virtuális szerver bérlés, virtuális szerver ingyen vagy olcsón, szerverterem bérlés, szerverhoszting, szerverhosting, szerver hotel, t-systems szerverbérlés, szerver bérlet, vps bérlés, vps szerver ingyen, olcsó kedvezményes, akciós ingyen szerver hosting, server bérlés, vps szerver, iphone bérlés, dataneum, póker játékszerver bérlése, saját dedikált szerver, saját szerver elhelyezés, server hosting árak, vps proxy, vps szolgáltatás, szervergép bérlés és működtetés, bix2.hu, szerverbérlet szerződés, server burning, felhőszerver, szerverhoszting, szerver farm üzemeltetés, cloud server service. A felhő alapú forrásmegosztás a VPS rendszerek továbbfejlesztett változata, amely nem egyetlen, hanem több fizikai hardvereszköz teljesítményét használja ki optimális időkihasználtság mellet redundáns kapacitásmegosztással.

Szólj hozzá

seo szerver bérlés honlap szerverek honlapoptimalizálás virtuális szerver server hosting

2015. júl 04.