Boríték címzés - levél helyes megcímzése

jegyzi: BDK
Boríték címzés - levél helyes megcímzése
boritek-megcimzese.jpgBorítékcímzés - Levélcímzés, boríték címzés belföldre, külföldre. Címzés minta: postai boríték helyes címzése

- Hogyan kell borítékot címezni? Feladó, címzett, ország, város, utca, irányítószám - Szabványos küldemény címzésminta - levelek helyes megcímzése belföldre és külföldre. Hová kell írni a feladó nevét a borítékon? Előbb a város vagy az utca neve kerül felülre?

boritek-level-cimzes.jpg

Levélcímzés, borítékcímzés belföldre, külföldre. Postai boríték címzése - szabványos küldemény címzésminta - levelek helyes megcímzése. Hogyan kell borítékot címezni.

Címzésminta. Ennek a fent látható szemléltető címzésmintának az előzménye egy válaszlevél tartalmát közreadó blogbejegyzés volt (szövege alább olvasható), ám az ebben szereplő kifejezések és boríték-kép miatt a webhely előkelő helyre került a következő kifejezésekre adódó Google-keresések találati listáján (SERP): boríték címzése - levél címzése, illetve más weboldalak és blogok is látogatottá váltak: boríték címzés - levél címzés (linképítő blog) ; valamint a már kifejezetten rájátszásként készített oldal:  borítékcímzés - levélcímzés. Ettől kezdve napi több tucat találat érte a webhelyet. Ezért egy idő után úgy döntöttem, hogy tényleges segítséget nyújtok azoknak, akik az én oldalamra kattintanak az adott témát érintő információk megszerzése céljából és szemléltető ábrát készítettem.

Boríték címzése külföldre

boritekcimzes-kulfoldre.jpg

A postai levélboríték és más küldemény helyes megcímzése  külföldre valamelyest eltér a belfölditől. Érdemes betartani a sorrendet.

A címzett adatainak pontos feltüntetése előfeltétele annak, hogy a postai szolgáltatás jó helyre szállítsa és kézbesíteni tudja levelét. A feladó címék megadása azért fontos, hogy lehetővé tegyük a válasz levél küldését, illetve ha elkeverednék a küldemény, akkor visszajutható legyen hozzánk.

A címzések fenti mintáit követve ügyeljen a helyes sorrendre belföldi és külföldi címzés esetén egyaránt: mind a feladó, mind a címzett esetében először a nevet, utána a várost kel szerepeltetni - innen pedig érdemes figyelni a különbségekre (arra, hogy ková kell írni ezeket: utca, házszám, országkód, irányítószám). Belföldre szóló levélnél mindenek alá külön sorba írandó az irányítószám. - Ha külföldre vagy külföldről ír levelet, az ország nemzetközi megnevezését mindenütt legalulra írja!

Levél címzés

Bár fentebb szinonimaként használjuk a borítékcímzéssel, a levélcímzés voltaképp inkább a megszólítás. Ennek udvariassági szabályait itt nem lehet célunk részletezni, mivel ez a blogposzt inkább a honlapoptimalizálás és a Google szempontú keresőmarketing céljait szolgálja azzal, hogy a blog számára találatokat hoz a keresőből és az itt szereplő kulcsszavas hivatkozások részt vesznek bizonyos linképítő programokban.

Szólj hozzá

google keresőmarketing seo web levél honlapoptimalizálás boríték-címzés

2012. jún 08.