Szófelhő készítő program

jegyzi: BDK
Szófelhő készítő program
Online szófelhő - internetes program szófelhők készítésére adott szövegből

szófelhő készítő programHa valaki még nem ismerné ezt a praktikus alkalmazást, szívesen ajánlom figyelmébe azt az  online szoftvert, amely bármely becopyzott szövegnek vagy URL alapján megadott webhelynek kiválogatja a leggyakrabban használt szavait és random módon grafikus elrendezésben szófelhőként prezentálja őket (igen sok lehetséges változatban), betűnagysággal jelölve az előfordulás gyakoriságát. Praktikus megoldás illusztrációk készítésére, illetve szövegjátéknak, szójátéknak is jó: a képződő felhőzetek valamilyen módon jellemzőek az alapul szolgáló szövegtörzsre. Ha pedig költői szövegből állíttatjuk össze, akár képversnek is tekinthetjük.

Nos, az én utóbbi húsz egynéhány versemből ezt állította össze a program. Úgy érzem, eléggé jellemző rám, bár az engem is meglepett, hogy a nincsen, az alig és a hiába ennyire domináns módon kibukott.

Szófelhő készítése. Szabadon elérhető internetes program, amely bármely szövegből szófelhőt készít random elrendezésben. Szófelhő készítés a weben. Részletesebben itt:

A szófelhő készítő szoftvereken kívül olykor érdemes a hardver fejlesztéssel és javítással is foglalkozni, mint teszi ezt Csaba új blogjában: 

Szólj hozzá

kép web online bédéká szófelhő

2010. nov 29.