2016. ápr 28.

Teraszbeépítés - télikertek

jegyzi: BDK
Teraszbeépítés - télikertek

télikertek - teraszbeépítés

Teraszbeépítés: a télikert építés legegyszerűbb módja a meglévő terasz beépítése. A beüvegezés ablakok és ajtók, illetve üveg tető kialakításával történik - ehhez természetesen erős vázra, szerkezetre van szükség, és magának a terasznak is alkalmasnak kell lennie az új funkcióra történő átállításra. A családi kertes házak előterét általában terasz-szerűen képzik ki már építéskor, ezek a kisebb-nagyobb terek akár hosszú évekkel a ház felépülte után is beüvegezhetők és kisebb társalgó alakítható ki bennük, illetve jól teleltethetők itt a szobanövények, melegkedvelő egzotikus virágok.

beüvegezett erkély - télikertépítés

Emeleti terasz beépítés - üvegezett erkélyek

Beépíthetők az emeleti teraszok is, vagy akár kisebb erkélyek, lodzsák is átalakíthatók kis üvegházakká. Minta bejárati résznél kialakított télikert, úgy az emeletiek is nagyban hozzájárulnak a lakás, az épület hőzáztartásának kedvező alakulásához. A napsugárzás megreked az üveg felületek alatt, az üvegkalitka fűti a szomszédos szobákkal közös falakat. Szélfogóul is szolgál, így két funkciójában is csökkenti a lakások hőveszteségét.

Az elhelyezett növényeket sem kell nyaranta a kertbe, telente a házba becipelni, a beépített teraszok melegében egész évben jól érzik magukat.

Léteznek a beépítésnek extrémebb formái is, a fenti panelház üvegkalitkái is eléggé merész építészeti megoldást reprezentálnak.

 Télikertek kialakítása terasz beépítés módszerével.

Szólj hozzá

dizájn építés terasz télikert